Bedste brugte bærbar

Derfor er Lenovo Thinkpad de bedste indenfor brugte bærbar computere

Hvis du er på udkig efter en brugt computer, mere specifik en brugt bærbar, så er Lenovo Thinkpad serien svær at komme udenom, med god grund. 

Blandt mange sammenlignes Thinkpad lidt med BMW eller Mercedes, holdbare, driftsikre men også lidt dyre.

Lenovo Thinkpad er bærbare computere produceret specifikt til virksomheder, forretningsfolk og lignende typer som bruger størstedelen af deres hverdag bag skærmen.

Thinkpad modellerne findes i mange varianter, fælles for dem alle er at de er bygget robust og lavet til at kunne holde i mange år.

De holder deres værdi godt, ligesom man ofte ser på Apple udstyr. det er en af de få PC producenter der holder værdien, modsat Acer, Asus mfl. 

Fordelen for dig som forbruger er også at det er en af de få bærbare modeller som til stadighed kan opgraderes med mere ram, større harddisk og vigtigst af alt, muligheden for at udskifte batteriet

Det er nemlig batteriet som er den største sliddel i en bærbar der har været brugt mere end et par år, og også et af de vigtigste parametre for at man har valgt en bærbar, nemlig mobiliteten.

på en brugt Lenovo Thinkpad bærbar kan du nemt skifte batteriet, størstedelen af modellerne skiftes ved hjælp af et simpelt klik system så man behøver altså hverken være teknisk kyndig eller have hænderne “skruet godt på” 

Lenovo Thinkpad bliver ikke slidt på samme måde som andre bærbare computere

Størstedelen af brugerne af Lenovo Thinkpad i virksomhederne rundt omkring i danmark har den hovedsageligt siddende i en såkaldt dockingstation når de sidder på kontoret, en dockingstation bruges til at klikke den bærbare computer ned i, som så er tilsluttet ekstern skærm, tastatur og mus således den kan anvendes som var den en stationær computer. 

Dette gør at tastatur, låg og mousepad ikke bliver slidt på samme måde som dem der ikke anvender en dockingstation.

Udover ovenstående er en Lenovo Thinkpad bygget i kraftige plastik materialer som ikke tager imod slag, skrammer og ridser på samme måde som et aluminiumskabinet.

Plastik er ikke bare plastik, man må endelig ikke tro at den er bygget som de billige bærbare computere man finder i Bilka, Elgiganten osv. der er stor forskel.

Låget er på de fleste Thinkpad modeller desuden overtrukket med en magnesiumlegering som giver yderligere beskyttelse mod hverdagens udfordringer.

Lenovo Thinkpad er en fantastisk bærbar til studie og skole brug

En af de punkter som gør at Thinkpad ejere bliver ved med at købe Thinkpad hver gang de skal udskifte deres bærbar computer er tastaturet, der er noget helt særligt også det.

på en Thinkpad er tastaturet ikke med tynde flade taster, men føles mere som et tastatur man har tilsluttet sin stationær computer, overfladen er lækker og en smule buet som gør det rigtig behageligt at skrive på i flere timer, mange sværger også til Thinkpoint dutten, det er den lille røde gummi dut som sidder i midten af tastaturet, den kan anvendes til at bruge musen i stedet for mousepad’en. med den behøver du ikke flytte hånden væk fra selve tastaturet, det er også grunden til der sidder 2 fysiske knapper ovenover mousepad på størstedelen af Thinkpad modellerne, på den måde har du mus, tastatur, samt venstre og højre klik lige ved hænderne hele tiden.

Hvilken model Thinkpad er så bedste bud på en brugt bærbar

Der findes et stort udvalg af forskellige modeller af Lenovo Thinkpad, og det kan være lidt en jungle at finde rundt i hvis man er ukendt på markedet. 

T-serien kommer man aldrig galt afsted med, det er den mest solgte model indenfor Lenovo Thinkpads. Her får man mobilitet og ydeevne i et klassisk design. T-serien er en af de nemmeste modelserier at skifte batteri, harddisk, ram, tastatur og lignende på.

Der er et kæmpe reservedelskatalog og mange steder at købe dem til fornuftige priser på nettet. Det er også typisk denne model virksomhederne leaser, så når de returneres og udskiftes bliver de tilgængelige for os som forbrugere på diverse webshops i danmark.

T-serien kommer i 14” og 15,6” modeller, modelnumrene er let genkendelige, T440 er fra slut 2013 med en 4th generation intel processor, 4 tallet indikere at det er en 14”, så samme maskine i 15,6” vil hedde T540. Hvis modelbetegnelsen ender på et P står det for “Performance”, for eksempel T540p, disse er typisk med kraftigere processorer og ofte med dedikeret Nvidia grafikkort. Hvis betegnelsen slutter med S står det for “Slim”, for eksempel T440s, disse er er lidt tyndere og lettere end den almindelige T440.

Hvad skal man kigge efter når man skal finde en god brugt Thinkpad

Disse ting bør man altid undersøge inden man trykker på køb knappen online.

  • Stand

Når man kigger på brugte bærbar computere på nettet, vil man typisk møde en alfabetisk betegnelse for standen på maskinerne, A er bedste hvor C er dårligst, disse er oftest baseret på kosmetisk slitage og batteri stand, nogle forhandlere har både stand på selve maskinen og batteriet i maskinen, så man kan godt finde en stand A maskine med et stand B batteri, de fleste steder skærer dog det hele over en kam, nogle skriver stand, nogle skriver grade, nogle skriver brugt, andre refurbished.

  • Batteri

Når man finder den model der er interessant er det værd at undersøge standen af batteriet, og dermed batterilevetiden, og eventuelt prisen for at skifte det ud med et nyt friskt batteri

  • harddisktype (mekanisk eller SSD)

Typen af harddisk i modellerne kan variere, man bør som udgangspunkt altid kigge efter SSD da de er meget hurtigere end almindelige mekaniske harddiske, alternativt kan man købe en SSD og skifte den eksisterende ud, dette bør altid have førsteprioritet hvis du køber en maskine uden SSD.

  • pris

Pris er selvfølgelig en vigtig faktor i at vælge at købe en brugt bærbar istedet for en ny. Markedet kan være svære at gennemskue end på nye da Pricerunner ikke kan bruges i samme omfang, hold derfor øjnene godt åbne for at finde det bedste tilbud

En Thinkpad kan være fin til små spil til ungerne (eller dig selv)

Selvom en ældre Thinkpad bærbar ikke er den store gamer computer som sådan, kan den fint trække mindre spil som Minecraft, Roblox og browser baserede spil.

World of Warcraft Classic kan også køre fint på de lidt nyere modeller, især dem som har et dedikeret grafikkort, for eksempel T440p, T540p, T460p, eller P50.

Mange indie-spil kræver heller ikke det store, så spil som Stardew Valley, Terraria og Rocket League.

Links til danske forhandlere af brugte Lenovo Thinkpad

www.refurb.dk

www.datamarked.dk

www.brugtecomputere.dk

www.bluecity.dk

www.greenmind.dk

www.repower.dk

www.demovare.dk

Facebook Marketplace, DBA og Gul & Gratis er selvfølgelig også en mulighed for at finde en god handel.